lørdag 26. mars 2011

Gulrotkaka

Fotball på TV på en lørdagskveld - hørt på maken! Da er det fint å blogge litt....
I går var første dag i år med lunsj i vår glassveranda! Håper på en lang og god sesong med mange lunsjer, middager og kveldsstunder der!! Det er jo bare deilig å ha glassoverbygd veranda her på forblåste Vestlandet.
I dag lørdag, har jo vært et fantastisk vær! Jeg fikk så lyst på gulrotkake, så det bakte jeg i formiddag. Ingenting å si på energien, skjønner du. Min datters gulrotkake oppskrift er absolutt best, dette er oppskrift fra Kreftforeningens brosjyre om frukt og grønnsaker mot kreft.
Her kommer oppskriften:
4 egg
2,5 dl sukker (jeg halverer alltid)
3,5 dl hv mel
3ts kanel
2ts natron
0,5ts salt
1ts vaniljesukker
1dl olje
4dl fint revne gulrøtter

Ostekrem:
125g fløteost (meierienes naturell)
125g melis
1ts vaniljesukker

Visp egg og sukker til eggedosis, bland mel og det andre tørre. Ha det vekselvis i røren med oljen. Rør gulrøttene inn til slutt.
Stek kaken i rund eller firkantet form 180 gr ca en time. Visp sammen ost, melis og van sukker og ha på kaken. Jeg hadde litt valnøtter i kaken, og pyntet derfor med det.

Nå har jeg fått innkalling til innleggelse på Haukeland 11. april, og så har jeg fått innkalling til strålebehandling dagen etterpå... Lite informasjon om hvor de skal stråle, men det skjer hvertfall noe - og det er jeg jo fornøyd med! Så får vi se hva som skjer videre.

1 kommentar:

  1. Den så jammen god ut:) Synd vi er i Bergen i helgen, hehe:) Fotball her og, men nå fikk visst Norge nettopp et mål de også, så det er jo kjekt!
    Så flott å høre at du har fått time nå, og kan behandles videre:) Ha en god søndag også, og kos deg masse i den herlige glassverandaen deres!!
    Goe kleeemm fra Unni

    SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.