Lørdag var tiden kommet for å bake årets fruktkake. Den er alltid det første av julebaksten. Da finner jeg fram mine gamle 70-talls Røsti boller som vi fikk da vi giftet oss (1977).. Altså helt tidsriktige da som nå.... God kjøkkenvekt - digital - , gode bakeboller og en gammel håndmixer er mine beste verktøy for baksten!
Her kommer verdens beste oppskrift på FRUKTKAKE:
225g smør
375g sukker
6 egg
2 dl rømme
230g hvetemel
2ts vaniljesukker
1ts muskatnøtt
1ts allehånde
2ts kanel
1ts nellik
1ts natron
225g blanding av fiken og aprikos
1pk rosiner
225g dadler
1 liten boks knust ananas (uten kraft)
225g nøtter
Del opp frukten og dryss den med litt av melet. Rør smør og sukker godt. Ha i litt mel og eggene et om gangen og rømmen. Så resten av det tørre. Ha i frukten og bland godt. Fordel røren i langpanne og stek den ved 125gr i 90 minutter. Del kaken i mundre stykker og pakk den inn i folie. Kaken er best når den får ligge noen uker, kan også fryses. Lykke til!
Hvis det er noen av mine sangvenner i Scala som titter innom, så vil jeg bare ønske Lykke til med konserten i kveld! Hadde tenkt å få med meg konserten, men nå ble det andre ting "på plakaten" i stedet. Vi får se hvordan det blir for meg på nyåret.
I morgen drar jeg til Bergen, skal være litt hos min sønn før jeg drar på sykehuset på onsdag. Kommer kanskje mer fra den forurensede by..... Ha det bra, klem til alle!!