søndag 13. juni 2010

PAVLOVA - bursdagskake

Endelig kommer oppskrift på bursdagskaka mi. Den ble laget med utgangspunkt i oppskrift ved navn Pavlova. Oppkalt etter en russisk danserinne. Du kan lese om henne på Wikipedia hvis du er interessert.

Jeg laget kaken med nøttebånn, men det skal egentlig være marengs. Bærene er jo ganske syrlige, så marengsen gjør kaken mer søt enn ved nøttebånn. Her er oppskriften:

Marengsbunn
4 eggehviter
1/4 ts salt
250 g sukker
2 ts maisennamel
1 ts hvitvinseddik

Pisk eggehvitene og saltet stivt, ha så i sukker litt om gangen. Ikke visp for lenge, vend inn maisenna og eddik med en skje. Stekes på et bakepapir formet som en kake 22-24cm. Stekes ca en time på 160`. Avkjøl kaken i ovnen etter at ovnen er slått av.

Fyll
1 pk ferdig vaniljekrem
3 dl kremfløte
2 ss sukker
3-4 pasjonsfrukter
ca 300 g friske bær

Snu kaken forsiktig over på et fat. Fordel vaniljekrem over bunnen. Pisk fløte og sukker til krem og ha over vaniljekremen. Pynt med pasjonsfrukt og friske bær.

Lykke til!