tirsdag 8. juni 2010

Lesegruppe

Hallo alle i lesegruppa (Ambjørg, Brita, Eldbjørg, Grete, Hanna, Lillian og Marit) og alle andre bokinteresserte...
Det er møte i lesegruppa i dag, som jeg ikke kan møte på: EN BEHANDLING IGJEN!! - i morgen!
Jeg har lest " I Midtbøs bakkar" av Haldis Moren Vesaas. Varm og fin bok om livet med Tarjei og telemarken - flott nynorsk. Nesten som en hører stemmen hennes når en leser. Litt mye oppramsing av datidens kjendiser, som gikk ut og inn av deres hjem...

Når det gjelder "Ute av verden" av Karl Ove Knausgård, holdt jeg ut bare to kapitler. Snakke meg om fyllerøre fra hans ungdom i Nord-Norge. Nei, Knausgården er ikke noe for meg. Har lest første bind i Min Kamp, og det får holde, tror jeg. Eller hva sier dere andre? Det ligger anmeldelser på linken over hvis dere trykker på den.

Jeg har imidlertid lest en annen fascinerende bok: "Utrenskning" av Sofi Oksanen Jeg ble nysgjerrig på denne unge forfatteren som vant Nordisk råds litteraturpris i år (foran Knausgården... he,he) Om forfatteren (fra Wikipedia)
Boka er godt skrevet om finsk-estisk historie fra krigen, etterkrigstida og Estland under frigjøringen på 90-tallet. Men først og fremst er det historien til to kvinner som sakte kommer til overflaten. Minner litt om "La meg synge deg stille sanger" for dem som har lest den boken. Lett å lese. Anbefales!

Lykke til i kveld til lesegruppa! Er spent på hvilke nye bøker som skal leses til neste gang!